Как се прави дюнер

Как да направим дюнер с арабски питки в домашни условия

Как се прави дюнер
5 (100%) 8 votes

Как се прави дюнер

Необходими продукти за приготвяне на домашен дюнер с гарнитура и арабски питки :

  • 10 пилешки филета тип пеперуда;
  • 4 мини кофички йогурт;
  • сок от 1/2 лимон;
  • връзка магданоз;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • сол;
  • 1 глава червен лук;
  • 12 арабски питки ;
  • домати;
  • салата.
  • 1 кг бланширани картофи;
  • червена чушка
  • различни видове сосове ( горчица, майонеза,кетчуп, чеснов сос)

Начин на приготвяне на пилешки дюнер: Първо се прави марината с която ще овкусим филенцата. В купа добавяме йогурт, сок от половин лимон, нарязан на ситно магданоз, черен и червен пипер, сол и разбъркваме. Пилешките филенца се разрязват на две, нареждат в стъклена купа и се заливат с марината. Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за около 1-2 часа.

Разрязваме на две части глава лук. Едната половинка ще я ползваме за основа, върху която ще се пекат филенцата. Половинката лук слагаме в средата на тава покрита с хартия за печене и забождаме в средата бамбуково шишче. Нанизваме на шишчето маринованите филенца, накрая забождаме половин домат.

Около пилешките филенца разпределяме бланшираните картофи.Печем на фурна около 40 минути на 220 C.

Върху голяма дървена дъска нареждаме нанизаните пилешки филенца, подреждаме картофите, нарязан на ситно лук, домати на шайби и салата. В различни купички слагаме сосове, а в отделна чиния нареждаме и арабските питки, леко затоплени.

Вашата вечеря е готова и всеки сам може да си направи дюнер по свой вкус.

Източник:ChefClub

 

 

Изчакайте...