Как да залепим фолио за мебели

Първо е необходимо да подготвим основата, която ще облепяме – тя трябва да бъде чиста, гладка и суха. Почистваме добре повърхността от мазни петна, следи от боя или лепило, ако има такива. Добре в повърхността да се грундира предварително.  Ако има много неравности или пукнатини е необходимо да се шпаклова или шлифова.

Обикновено върху всяка опаковка на фолио има инструкции за работа, които следва да се прочетат внимателно.  Не е препоръчително да се отделя цялото фолио наведнъж от хартията. Отлепят се първоначално
5-10 см, които се залепят върху повърхността. След това равномерно се изпъва фолиото и се залепя, като същевременно се разглажда облепените участъци от средата към края с помощта на кърпа. Внимаваме да не оставяме въздушни балончета при залепването. В случай че такива се появят с много тънка игла ги продупчваме и отново разглаждаме с кърпа.

kak se lepi folio

В случаите, когато фолиото се залепя върху стъкло или метал може да се използва стара военна хитрост. Повърхността се намокря леко с вода, след което фолиото се отделя изцяло от хартията и се залепя върху намокрената повърхност. Фолиото се намества, ако се е изкривило и започваме да разглаждаме отново с кърпа, като премахваме водата под фолиото.

 [button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Почистване и грижи:[/button]

Самозалепващото фолио не изисква особени грижи. Почиства  се с топла сапунена вода. В никакъв случай не използвайте препарати за почистване с абразивни частици, телени четки или миещи препарати съдържащи  разтворители.