Как да изчистим петна от матрака

On февруари 10, 2017
Как да изчистим петна от матрака
5 (100%) 3 votes

Ще ви покажем , как да изчистите петна от матрак с подръчни материали.Много от петната излизат чрез елементарна обработка в домашни условия. Преди да започнете почистването на петната, трябва да се знаете от какво са причинени те.

Може да се почисти и в химическо чистене , но това ще ви отнеме доста време, пари и неудобство пренасяне , превоз и т.н. Затова почистете матрака си самостоятелно, с използването на подръчни средства.

Съвети за премахване на различните видове петна:

* За да предотвратите появата на петна при разливане на течност по матрака , веднага попийте разлятата течност със салфетки. По този начин ще избегнете попиване на течността в по-дълбоките слоеве на матрака.
* Мазни петна се премахват лесно със спирт. Напоете тампон със спирт и след това обработете омазненото място. След като приключите оставете матрака да изсъхне добре.
* Козметика се отстранява лесно с мокри кърпички.
* Червило се отстранява със спирт.
* Лак за нокти се премахва с ацетон.
* Премахване на неприятна миризма ( например цигарен мирис) . Посипвате матрака със сода и оставяте да престои известно време. След това старателно обирате содата и минавате с прахосмукачката.

* Премахване на петна от кръв. С водороден пероксид , с него можете да отстраните нацяло засъхнали петна от кръв. Нанасяте водородния пероксид върху петното оставяте да престои няколко секунди и попивате с кърпичка или тампон. И така повтаряте процедурата до пълното отстраняване на петното. Ето и видео:

За да избегнете петна, миризми и други неприятности с матрака и спалното бельо, просто не яжте, пийте и не пушете в леглото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *