Как да не се запотяват стъклата на автомобила ?

Ако имате проблем с влагата в колата или в друго помещение, то ние ще ви дадем идея как можете сами да си направите  влагоабсорбатор. Всеки шофьор се е сблъсквал с проблема силно запотяване на стъклата на автомобила . Лошата видимост пречи на водача да следи пътната обстановка.

Защо стъклата на автомобила ни се запотяват ?
заради разликата между температурата в салона на автомобила и на улицата. В колата е по-топло, отколкото навън, затова влагата се кондензира на по-студените стъкла. Друга основна причина са хората в салона, тъй като те дишат и съответно обилно насищат въздуха с влага.

Как да направим така, че стъклата на автомобила никога да не се запотяват?

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ

* Един по-голям памучен чорап
* Котешка силиконова тоалетна

КАК СЕ ПРАВИ?

1. Подгответе чорапа да ви е удобен за да го напълните.

2. Напълнете чорапа с котешката силиконова тоалетна

3. Завържете чорапа

4. Поставете го във вашия автомобил. Можете да го поставите на таблото, когато не сте в движение,между седалките , зад седалките (по ваш избор) , но да не е покрит.

След поставянето на влагоабсорбатора. Той почва да изсмуква влагата от колата ви, и да поддържа стъклата ви сухи.

ОЩЕ НЯКОЛКО СЪВЕТА :

Кафе
Поставете смляно кафе в найлонова торбичка с малък отвор. То не само ще попие влагата, а и придаде приятен аромат на интериора

Готварска сол

Напълнете няколко хартиени торбички със сол и ги поставете в близост до прозорците. Колкото повече са пликчетата, толкова по-ефективна е рецептата. Солта абсорбира влагата изключително добре.

Лимон
Намажете вътрешната страна на прозорците с половинки лимон и след това избършете с парцал. Ще забравите за запотяването за дълго време

Вестници
Разстелете листове от вестници по арматурното табло, на задната кора и по седалките. Те ще абсорбират влагата от въздуха и стъклата ще останат прозрачни.

Крем за бръснене
Нанесете тънък слой по вътрешната страна на прозорците и след това ги избършете с вестник или парцал. Кремът за бръснене създава бариера против появата на влажни изпарения