Как се залепя протектор на телефон

On май 11, 2017
Как се залепя протектор на телефон
5 (100%) 2 votes

За да се радвате дълго време на любимия смартфон се подсигурете, като поставите протектор на екрана. Протекторът предпазва от поява на драскотини върху екрана и намалява риска от счупване на екрана при удар или изтърване.

  1. Избор на протектор

Препоръчително е да използвате оригинални протектори от производителите на смартфона, SGP, или Ozaki. Те са по-скъпи от универсалните китайски протектори, но се залепят по-добре и по-дълго издържат върху екрана. Още едно предимство на оригиналните протектори е че са изрязани според формата на дисплея на даден модел.

2. Подготовка на работно място

Изберете твърда и равна повърхност за залепяне на протектора. Избършете повърхността, ако има прах. За да избегнете появата на пръсти от вътрешната страна на протектора, измийте ръцете със сапун и подсушете.

Подгответе твърда пластикова карта, ако няма такава в комплекта на протектора. Може да използвате кредитна карта или друга подобна. Ще са необходими още специален спрей за почистване на екрани и микрофибърна кърпичка.

Ако върху екрана има стар протектор го отстранете внимателно. Не използвайте остри предмети по този начин може да надраскате екрана. Може да залепите тиксо върху протектора в единия край и да издърпате по този начин стария протектор.

Как се чисти екран на телефон

Почистете екрана  с помощта на специален спрей и микрофибърна кърпичка. Ако нямате спрей за почистване на екрани може да използвате и мокра кърпичка. Подсушете с микрофибърна кърпичка (повечето телефони имат такива в комплекта), може да използвате и кърпичка за почистване на очила.

Как се чисти дисплей на телефон

Важно:
Не използвайте за почистване на екрана медицински спирт, алкохол или абразивни течности!
3. Как да залепим протектора върху дисплея

Всеки протектор има залепени две защитни лепенки номерирани с 1 и 2 от двете страни. Първо внимателно премахваме лепенката с номер 1 от протектора, за да открием лепящата страна на протектора. Задръжте протектора над дисплея и го нагласете, така че да покрива правилно екрана. Отпуснете бавно протектора върху дисплея и изчакайте малко протектора да се изравни сам, след което с помощта на пластиковата карта отстранете останалия въздух от протектора, като започвате от центъра към края. Не натискайте прекалено силно с картата за да не надраскате лепенката. Отстранете втората лепенка с номер 2 от протектора и ако е необходимо използвайте отново пластиковата карта за да изгладите въздушните мехурчета.

как да залепим протектор върху смартфон сами

Полезен съвет
Ако забележете прашинка или косъм след като сте залепили протектора, вземете тиксо и с помощта на едно парче повдигнете протектора. С второ парче тиксо отстранете прашинката, след което залепете протектора отново

За да придобиете по ясна представа как точно става залепянето на протектора, изгледайте видео инструкцията:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *