Как се залепя протектор на телефон

За да се радвате дълго време на любимия смартфон се подсигурете, като поставите протектор на екрана. Протекторът предпазва от поява на драскотини върху екрана и намалява риска от счупване на екрана при удар или изтърване.

  1. [su_label type=“success“]Избор на протектор[/su_label]

Препоръчително е да използвате оригинални протектори от производителите на смартфона, SGP, или Ozaki. Те са по-скъпи от универсалните китайски протектори, но се залепят по-добре и по-дълго издържат върху екрана. Още едно предимство на оригиналните протектори е че са изрязани според формата на дисплея на даден модел.

[su_label type=“important“]2. Подготовка на работно място[/su_label]

Изберете твърда и равна повърхност за залепяне на протектора. Избършете повърхността, ако има прах. За да избегнете появата на пръсти от вътрешната страна на протектора, измийте ръцете със сапун и подсушете.

Подгответе твърда пластикова карта, ако няма такава в комплекта на протектора. Може да използвате кредитна карта или друга подобна. Ще са необходими още специален спрей за почистване на екрани и микрофибърна кърпичка.

Ако върху екрана има стар протектор го отстранете внимателно. Не използвайте остри предмети по този начин може да надраскате екрана. Може да залепите тиксо върху протектора в единия край и да издърпате по този начин стария протектор.

Как се чисти екран на телефон

Почистете екрана  с помощта на специален спрей и микрофибърна кърпичка. Ако нямате спрей за почистване на екрани може да използвате и мокра кърпичка. Подсушете с микрофибърна кърпичка (повечето телефони имат такива в комплекта), може да използвате и кърпичка за почистване на очила.

Как се чисти дисплей на телефон

[su_box title=“Важно:“ style=“soft“ box_color=“#dc0f0f“]Не използвайте за почистване на екрана медицински спирт, алкохол или абразивни течности![/su_box]

[su_label]3. Как да залепим протектора върху дисплея[/su_label]

Всеки протектор има залепени две защитни лепенки номерирани с 1 и 2 от двете страни. Първо внимателно премахваме лепенката с номер 1 от протектора, за да открием лепящата страна на протектора. Задръжте протектора над дисплея и го нагласете, така че да покрива правилно екрана. Отпуснете бавно протектора върху дисплея и изчакайте малко протектора да се изравни сам, след което с помощта на пластиковата карта отстранете останалия въздух от протектора, като започвате от центъра към края. Не натискайте прекалено силно с картата за да не надраскате лепенката. Отстранете втората лепенка с номер 2 от протектора и ако е необходимо използвайте отново пластиковата карта за да изгладите въздушните мехурчета.

как да залепим протектор върху смартфон сами

[su_box title=“Полезен съвет“ box_color=“#147b39″]Ако забележете прашинка или косъм след като сте залепили протектора, вземете тиксо и с помощта на едно парче повдигнете протектора. С второ парче тиксо отстранете прашинката, след което залепете протектора отново[/su_box]

За да придобиете по ясна представа как точно става залепянето на протектора, изгледайте видео инструкцията: