Как да премахнем пълките по лицето
5 (100%) 2 votes

 Стъпка 1 :

Премахнете пъпките по лицето

За тази цел е най-добре да се възползваме от услугите на опитен козметик. В случай, че не разполагате със средства за козметични процедури ще трябва да се справите и сами в домашни условия. Необходимо е да изстискате с пръсти белите гнойни връхчета на пъпчиците. Процедурата задължително се извършва с изключително чисти ръце, а третираното място се дезинфекцира с тампонче напоено със спирт.

Пъпки по лицето

 Стъпка 2 :

Използвайте качествени козметични продукти

Мийте лицето поне 2 пъти на ден, като използвате сапун за лице или специална козметика. Набавете си козметични продукти за грижа на кожата на лицето, подходящи за Вашия тип кожа.

Стъпка 3 :

Правилно хранене

Мазните храни са пагубни за сияния вид на кожата. Намалете консумирането на сладкото, което освен това може да причини и алергични реакции.

Стъпка 4 :

Мийте правилно лицето си

Някои дерматолози препоръчват лицето да се мие с вода в която е добавено малко количество лимонов сок. Освен това сутрин е препоръчително лицето да се маже с ледено кубче увито в кърпа или салфетка.

Стъпка 5 :

Хигиена и здравословен начин на живот

Не докосвайте лицето с мръсни ръце, особено след пътуване в обществен транспорт. Здравословният начин на живот оказва голямо влияние върху вида на Вашата кожа. Ограничете никотина и алкохолните напитки. Разхождайте се по-често на чист въздух. Слънчевите бани предотвратяват  появата на пъпки.Сутрин на гладно изпивайте по една чаша топла вода – помага за изчистването на всички токсини и шлаки от организма.

Стъпка 6 :

Използвайте маски и соли

Не е задължително да купувате маски, може да използвате и домашни продукти. Нарежете на колелца  краставица и я наложете върху лицето за 10 минути. След това изплакнете обилно с хладка вода и подсушете.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *