Как да премахнем пълките по лицето

 [button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Стъпка 1 :[/button]

Премахнете пъпките по лицето

За тази цел е най-добре да се възползваме от услугите на опитен козметик. В случай, че не разполагате със средства за козметични процедури ще трябва да се справите и сами в домашни условия. Необходимо е да изстискате с пръсти белите гнойни връхчета на пъпчиците. Процедурата задължително се извършва с изключително чисти ръце, а третираното място се дезинфекцира с тампонче напоено със спирт.

Пъпки по лицето

 [button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Стъпка 2 :[/button]

Използвайте качествени козметични продукти

Мийте лицето поне 2 пъти на ден, като използвате сапун за лице или специална козметика. Набавете си козметични продукти за грижа на кожата на лицето, подходящи за Вашия тип кожа.

[button size=“large,small,mini“ color=“grey“ url=“https://www.“ ]Стъпка 3 :[/button]

Правилно хранене

Мазните храни са пагубни за сияния вид на кожата. Намалете консумирането на сладкото, което освен това може да причини и алергични реакции.

[button size=“large,small,mini“ color=“red“ url=“https://www.“ ]Стъпка 4 :[/button]

Мийте правилно лицето си

Някои дерматолози препоръчват лицето да се мие с вода в която е добавено малко количество лимонов сок. Освен това сутрин е препоръчително лицето да се маже с ледено кубче увито в кърпа или салфетка.

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Стъпка 5 :[/button]

Хигиена и здравословен начин на живот

Не докосвайте лицето с мръсни ръце, особено след пътуване в обществен транспорт. Здравословният начин на живот оказва голямо влияние върху вида на Вашата кожа. Ограничете никотина и алкохолните напитки. Разхождайте се по-често на чист въздух. Слънчевите бани предотвратяват  появата на пъпки.Сутрин на гладно изпивайте по една чаша топла вода – помага за изчистването на всички токсини и шлаки от организма.

[button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Стъпка 6 :[/button]

Използвайте маски и соли

Не е задължително да купувате маски, може да използвате и домашни продукти. Нарежете на колелца  краставица и я наложете върху лицето за 10 минути. След това изплакнете обилно с хладка вода и подсушете.