Хлебчета за хамбургери

Хлебчета за хамбургериНачин на приготвяне :

В малко количество топло мляко ( приблизително  1 чаена чаша) разтваряме маята с 1 ч.л. захар. Добавяме около 1 чаена чаша брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Оставяме сместа да престои около 20 минути , след което добавяме останалите мляко, масло, яйца, сол, захар, мляко и брашно и замесваме тесто. Оставяме тестото да втасва около 50 минути, докато не удвои размера си. Втасалото тесто разточваме на пласт с дебелина около 2 см и оставяме отново да престои в този вид около 5 минути. След това изрязваме кръгчета с помощта на ринг или чаша. Нареждаме кръгчетата в тава върху хартия за печене и отгоре с помощта на четка намазваме със смес от яйце и 1 суп. л. мляко  и поръсваме със сусам. Оставяме кръгчетата тесто в този вид да престоят около 10 минути.

Печем в предварително загрята фурна на 180 С около 15-20 минути до готовност.

Допълнителни съвети :

– вместо сусам може да поръсите с мак или с микс от семена

– за да получите по-вкусна и хрупкава коричка поставете съд с малко количество вода във фурната през първите 10 минути на печенето.