Как се варят яйца

[button size=”large,small,mini” color=”purple” url=”https://www.” ]За варенето на яйца трябва първо да знаем няколко прости правила:[/button]

1) Никога не варете яйца, които току що сте извадили от хладилника. Студени яйца, които се поставят в гореща вода има голяма вероятност да се напукат.
2) Използвайте таймер за Ваше улеснение
3) Никога не варете яйцата прекалено дълго. Ако прекалите с времето жълтъците ще потъмнеят, а белтъка ще заприлича на гума.
4) Ако варите пресни яйца (до 4 дена), ги варете с три минути по-дълго от обичайното време.
5) Използвайте малка тенджера при варене – когато има прекалено много свободно място в тенджерата ,  яйцата могат да се ударят едно в друго по време на кипене и да се напукат.
6) Никога не варете яйцата на силен огън.

kak se varqt qjca

[button size=”slarge,small,mini” color=”green” url=”https://www.” ]Време за варене:[/button]
– за рохки яйца от 3 до 5 минути след завиране на водата

– за твърдо сварени яйца от  8 до 10  минути след завиране на водата

[button size=”large,small,mini” color=”red” url=”https://www.” ]Какво още трябва да знаем:[/button]

– При варене, водата в тенджерата трябва да бъде долу-горе един пръст над яйцата.

– Във водата за варене се добавя 1 ч.л. сол докато е още студена. Може и да се добави супена лъжица оцет, за да се боядисат по-хубаво яйцата (в случай, че варите яйца за Великден).

– Пресните яйца (до 5 дена) се белят по-трудно.

– Не се препоръчва консумирането на рохки яйца от деца, бременни жени, възрастни хора или възстановяващи се след сериозни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE