Как се бели домат

Понякога за дадена рецепта е необходимо домата да е белен. Особено когато става въпрос за сос или пюре, беленето е задължително: ципата на домата нарушава консистенцията и придава горчив вкус. За да обелим домат ни е необходим остър нож и дъска.

  1. Вземете добре наточен нож. За да срежем ципата на домата лесно ще ни трябва остър нож.
  2. Измийте доматите, махнете дръжките и подсушете с кърпа.
  3. Нарежете доматите на четвъртинки. Сложете нарязаните домати с ципата надолу.
  4. Внимателно срежете ципата, като се стараете да не изрязвате много то меката част на домата. Отстранете семената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE