Как да изсветлим кожата под мишниците

Едни от основните причини за потъмняването на кожата в зоната на подмишниците са редовното бръснене, използване на кремове за депилация, натрупване на мъртва кожа и ползване на дезодоранти на спиртна основа. За щастие тъмните петна могат лесно и безопасно да бъдат премахнати и то с домашни средства.

НАЧИНИ ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА КОЖАТА ПОД МИШНИЦИТЕ:

1. Избелване с  картоф – нишестето, което влиза в състава на картофа е известно със своите избелващи свойства. За разлика от други начини за избелване на кожата, картофът не дразни кожата. 

Инструкция: обелете един среден картоф и го разрежете на две, след което с едната половина  търкайте подмишницата няколко пъти за да нанесете от картофения сок. Оставете сока да изсъхне за около 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода. Разтърквайте кожата с картофен сок всеки ден по 2 пъти, докато кожата се изсветли.

2. Избелване с краставица –  краставичният сок избелва отлично кожата, както картофът.

Инструкция: процедурата е същата, както и при картофа. С парче краставица търкайте подмишницата. Оставете сока да изсъхне за около 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода. Разтърквайте кожата с картофен сок всеки ден по 1-2 пъти, докато кожата се изсветли.

3. Избелване със смес от  краставица, лимон и куркума – друг ефективен метод за избелване на кожата.

Инструкция: смесете сок от краставица с малко количество куркума и лимонов сок. Нанесете тази смес върху зоната под мишниците и оставете за околко 30 минути, след което измийте с топла вода. За най-добри резултати използвайте този начин за изсветляване на тъмните участъци един път на ден или през ден.

тъмна кожа под мишниците

4. Кола маска или епилация – най-честата причина за потъмняване на кожата под мишниците е редовното бръснене и използване на кремове за депилация. Вместо бръснене или кремове, опитайте кола маска или с епилатор. Това  може да бъде доста болезнено първоначално, но космите ще бъдат отстранени от корен и подмишниците ще са по-светли.