Лунна диета

Лунна диета ? Всеки процес в човешкия организъм се влияе от фазите на луната. Правилният режим на хранене и тренировки в различни периоди могат не само да помогнат за намаляването на килограмите, но и за цялостно подсилване и пречистване на организма.

Съдържание

Основи на лунната диета
Хранене според фазите на луната: пълнолуние
Хранене според фазите на луната: новолуниe
Лунна диета: отзиви

Основи на лунната диета

fazi na lunata 2017 za lunna dieta

Основният смисъл на лунната диета са химичните процеси, които протичат в нашия организъм  на клетъчно ниво, под влияние на четирите фази на луната. Според тези изменения се определя графикът на хранене и физическите натоварвания на организма.

Ако планирате да отслабвате, то го правете при пълнолуние и новолуние. Тези дни от месеца се характеризират с атмосферното налягане и  въздействие върху водната среда.

Пълнолуние – период на отлив, течността се „свива“. При новолуние, се създава условие за „разширяване“ на течностите, период на прилив. Във връзка с тези процеси в нашия организъм настъпват промени в обмяна на веществата и разпределението на течностите и различните елементи.

Според тези зависимости диетата при пълнолуние се отнася за пречистване на организма и се основава върху прием на течности. По време на новолуние организмът е настроен да разтваря мастните тъкани, да се пречиства от токсини и излишните течности.

6-дневена универсална лунна диета:

Следва да се отбележи, че при този метод на отслабване е по-агресивен и се препоръчва предварителна консултация с диетолог или лекар. Препоръчителният прием на храна е 4 пъти на ден. Някои от особеностите на хранене, според фазите на луната:

 1. Зеленчуците да се консумират само в сурово състояние или приготвени на пара. Желателно е да изключите от дневния рацион картофа.
 2. Ананас. Плодът задължително трябва да бъде свеж.
 3. Гъби. Може да консумирате всякакъв вид, но само в сварено състояние.
 4. Консумация на повече течности. Свежи фрешове, зелен чай без захар и разбира се най-вече вода.

 

[su_box title=“ВАЖНО:“ box_color=“#f61145″]Тази диета трябва да се започне три дена преди пълнолуние.[/su_box]

Хранене според фазите на луната: пълнолуние

лунна диета

През този период всякакъв вид храна не се усвоява добре. Най-вече солените, пушените, консервираните и  маринованите храни,  алкохолът и сладкото.Препоръчва се приемът на повече количество вода, билкови чайове без захар и нискомаслените млечни напитки. Полезно е да се ядат по леки зеленчуци и пълнозърнести каши.

24-часова диета:

 • започва вечер, около вечеря и продължава 24 часа;
 • консумират се само течности – вода, фрешове, чайове;
 • в резултат на еднодневната диета ще загубите не малко от един килограм.

 

Хранене според фазите на луната: новолуние

Този период не е от най-благоприятните за физически упражнения и активности. Осигурете на организма си максимален покой и пълноценна белтъчна храна и достатъчно количество течности. Не се препоръчва приемът на въглехидратни храни. За предпочитане е консумиране на морски дарове, сирена и извара. Месо и зеленчуци приготвени само на пара.

36-часова диета:

 • диетата се започва от вечерта преди новолуние и продължава 36 часа;
 • приемът на храна се разделя на 4-5 пъти на ден;
 • менюто се състои от бульони у зеленчукови супи. Тази храна ще осигури на организма необходимите минерални вещества. Препоръчва се 36 часа да се консумират само бульони за по-голяма ефективност, но ако не издържите може да ядете и супи.
 • един път на ден може да консумирате зеленчукова супа с месен бульон. Използвайте не толкова мазни меса, най-добре пилешко или пуешко.

В резултат на диетата ще свалите един килограм. Може да подобрите резултата до 3 кг за 6 дни, като се храните с приготвени на пара или сурови зеленчуци.

[su_box title=“ВАЖНО:“ box_color=“#f70909″]Ако по време на диетата се почуствате зле, веднага прекратете диетата и изберете друг вид здравословно хранене подходящо за вашия организъм.[/su_box]

Лунна диета: отзиви

dieta 2017 godina

Сред хората, които са пробвали тези методи за отслабване може  да срещнете, както положителни, така и отрицателни мнения и препоръки. Повечето признават, че това не е просто диета, а техен начин на живот и стандартна система на хранене. Разбира се не очаквайте значително намаляване на телесното тегло, но този метод е единодушно признат като лек и приятен начин за подобряване на тонуса и подсилване на организма. Помнете, че красивото тяло на първо място зависи от здравето на организма, а не толкова от стройната фигура.