Кошничката е направена от солено тесто с размери – 14 * 15 см.
Начин на приготвяне:
*От 120 гр. тесто се лепи основата на кошничката.
*От 50 гр. тесто се разточват две кръгли ленти с дължина по 17 см всяка. Двете ленти се преплитат и се поставят, като дръжка на кошничката. Местата на залепване леко се намокрят.
*От тестото се прави руло с диаметър 1.5 см и се нарязва на парчета с дължина по 5 см всяко. От тези парчета се правят топчета, които се притискат леко отгоре и отдолу. Във всяко топче се забожда по един карамфил и се получават ябълки.
*Тестото се нарязва на парчета с размери 5 х 1 см , от които се правят листа.
*За да се направи кошничката реалистична, върху основата с помощта на линия се правят вертикални линии. По тези линии тестото се прищипва с помощта на две вилици.
*От тестото направете две рози и ги сложете върху листата.
*От малки топчета тесто се прави грозде.