Мак от хартия

мак от хартия

За да направите хартиен мак за украса на опаковка е нужно да изрежете 8 листенца от червена хартия, наподобяващи формата на сърце, но с плосък край.  Листенцата не трябва да са симетрични. Шест от листенцата трябва да са приблизително 5 см високи и 5 см широки в най-широката си част. Две от листенцата са с височина 4 см и широчина 4 см в най-широката си част. Върху листенцата се нанасят вертикални линии, с помощта на празен пълнител, ъгъл на линия  или друг подходящ предмет за целта. В долната част се прави разрез от 13 мм, както е показано по-долу на снимките.

Как сделать красный мак для упаковки

Върху разрязаната част се нанася лепило и се залепя една върху друга. Фиксира се със щипка, за да се залепи добре листенцето.

Как сделать красный мак для упаковки

Изрязва се кръг с диаметър 2.5 см, върху който се залепят готовите листенца. Листенцата се залепват в шахматен ред: първо три, после още три и накрая двете малки.

Как сделать красный мак для упаковки

От червена и черна хартия се изрязват по две тичинки: червени с форма на слънце с лъчи и черни с форма на звездички. Те също не са симетрични. Лъчите на тичинките се извиват на горе и се залепят в средата на цветето.

Как сделать красный мак для упаковки

Автор на този симпатичен мак е  а Патриция Сапата – графически дизайнер, създава декоративни аксесоари за дома, пише книги за работа с хартия. Своите работи Патриция продава в неголям с интернет-магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE