Ръчно приготвени бонбони БАУНТИ

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Необходими продукти :[/button]

За пълнежа:

– 25 мл течна сметана 35% масленост

-70 гр. бял шоколад

– 60 гр. кокосови стърготини

За глазурата:

– 25 мл течна сметана 35% масленост

– 100 гр. черен или млечен шоколад

ръчно изработени бонбони

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Начин на приготвяне :[/button]

1. Приготвяме пълнежа, като на водна баня разтапяме белия шоколад заедно със сметаната. След разтапянето на шоколада сваляме сместа от огъня, добавяме кокосовите стърготини и разбъркваме.

2. От получената смес оформяме топчета.

3 Следва да приготвим глазурата –   разтапяме черния шоколад на водна баня заедно със сметаната.

4. Кокосовите топчета набождаме с бамбуково шишче и потапяме изцяло в шоколадовата глазура.

5. Готовите бонбони се нареждат върху хартия за печене и се оставят за охлаждане в хладилник за известно време.