[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Необходими продукти :[/button]
За пълнежа:
– 25 мл течна сметана 35% масленост
-70 гр. бял шоколад
– 60 гр. кокосови стърготини
За глазурата:
– 25 мл течна сметана 35% масленост
– 100 гр. черен или млечен шоколад
[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Начин на приготвяне :[/button]
1. Приготвяме пълнежа, като на водна баня разтапяме белия шоколад заедно със сметаната. След разтапянето на шоколада сваляме сместа от огъня, добавяме кокосовите стърготини и разбъркваме.
2. От получената смес оформяме топчета.
3 Следва да приготвим глазурата – разтапяме черния шоколад на водна баня заедно със сметаната.
4. Кокосовите топчета набождаме с бамбуково шишче и потапяме изцяло в шоколадовата глазура.
5. Готовите бонбони се нареждат върху хартия за печене и се оставят за охлаждане в хладилник за известно време.