[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Необходими продукти :[/button]
За тестото:
– 1 1/2 чаша вода
– 1 суп. лъжица суха мая
– 3 1/2 чаши брашно
– 2 суп. лъжици кафява захар
– 1 чаена лъжица сол
– 1 1/2 чаши сирене чедър (настъргано)
– 2 супени лъжици сух магданоз
– 1 1/2 суп. лъжици сух лук или малко сух чесън ( количеството на чесъна преценете според Вашия вкус, но за предпочитане е да добавите лук)
За намазване:
– 1 яйце
– 2 суп. лъжици вода
За глазурата:
– морска сол в малко количество
– 1/4 чаша разтопено краве масло
[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Начин на приготвяне :[/button]
Тесто: разтваряме маята и захарта в подготвеното за целта количество вода. Оставяме за 5 минути, докато маята не се разтвори напълно.
В средно голяма купа смесваме брашното и солта, след което ги изсипваме в купата с разтворената мая и размесваме с миксер с бъркали за тесто в продължение на 2 минути. Ако тестото е прекалено лепкаво се добавя малко количество брашно, но не повече от половин чаша.
Към полученото тесто добавяме настърганото сирене чедър, сухия лук и магданоз. Размесваме и оставяме тестото настрани за 15 минути.
Оформяне на солените гевречета:
Начинът на оформяне може да видите от снимката по-долу:
За печенето на соленките използваме тава покрита с хартия за печене. След като сме оформили соленките ги потапяме от двете страни в смес от разбъркани 1 яйце и 2 суп. лъжици вода и ги подреждаме в тава. Отгоре поръсваме с морска сол и магданоз.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 минути или до получаване на златиста коричка. По време на печенето след 10 минута намазваме соленките с разтопено масло и ги връщаме обратно във фурната за печене.
Сервират се топли или при стайна температура. Вакуумирани или затворени в кутия с капак соленките са с трайност около 3 дни, а ако бъдат замразени са трайни 3 месеца.
източник: www.layersofhappiness.com