Красиви снежинки от белтъчна глазура или още известна, като айсинг глазура. Тази украса е подходяща, както за коледни сладкиши, така и за украса на коледни елхи и интериор.
Необходими продукти за приготвяне на белтъчната глазура:
- 1 чаена лъжица лимонена киселина
- 2 белтъка
- около 500 гр пудра захар
Начин на приготвяне на глазурата:
- Отделяме белтъците от жълтъците ( много важно е белтъка да е чист без никакви следи от жълтък);
- Разбиваме леко белтъците до получаване на лека пяна;
- Постепенно добавяме пудра захар, като непрекъснато бъркаме за да получим еднородна смес;
- След като сме добавили половината от пудрата захар, се добавя и лимонената киселина. В случай че нямате лимонена киселина може да добавите и лимонов сок, но след като сте добавили цялото количество пудра захар.
- Към края може да добавим и сладкарска боя по желание, за да оцветим снежинките
- Трябва да се получи гъста еднородна смес ( количеството пудра захар е около 50 гр, защото зависи от големината на белтъците)
Как да направим снежинки от белтъчна глазура:
1.Необходимо е да подготвим шаблони на снежинки върху лист хартия, шприц или сладкарска торбичка за шприцоване на крем, прозрачно опаковъчно фолио.
Шаблони на снежинки за принтиране:


2. След като сме разпечатали шаблона го слагаме върху дъска и отгоре покриваме с прозрачно фолио.
3. Слагаме от белтъчната глазура в торбичка или шприц и очертаваме върху шаблоните снежинки.

4. Накрая след като сме нарисували всички снежинки, ги оставяме на топло и сухо място, докато се втвърдят.
5. Готовите снежинки могат да се ползват, като украса за мъфини, торти, картички, елха и т.н.
Здравейте, в описанието на продуктите пише 500 гр. пудра захар, а в т. 6 от приготовлението – 50 гр. Моля коригирайте грешното!