Трюфели със смокини и орехи

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Необходими продукти :[/button]

– сушени смокини цели (не прекалено големи)

– 1 бр.  черен шоколад

– 1 суп. лъжица краве масло

– орехи

– какао на прах

рецепта на трюфели

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]Начин на приготвяне :[/button]

Накисваме сушените смокини с гореща вода за да омекнат, след което ги охлаждаме. Можем да ги подсушим и с кухненска хартия.

Начупваме шоколада на парченца, след което го разтопяваме на водна водна баня или в микровълнова фурна.  След като шоколада се разтопи, добавяме 1 лъжица краве масло и разбъркваме.

В облия край на смокинята правим разрез на кръст. През отвора пълним плода с едро смлени орехи. Оформяме с ръце пълнените смокини, като трюфели, след което ги потапяме последователно в разтопения топъл шоколад и оставяме върху решетка за да се охладят.

След като шоколадът започне да се стяга посипваме трюфелите с какао, а отгоре украсяваме с орехче. Готовите трюфели оставяме за няколко часа в хладилник  до пълното им охлаждане.