Как да направим валентинка

Валентинка от хартия. Скоро наближава Св. Валентин и по този повод решихме да споделим няколко начина за изработване на валентинки от хартия.

Как се прави валентинка

Детски валентинки от хартия и боя :

Ще са ни необходими:

  • розова хартия
  • бяла и червена боя
  • лентичка (бяла, червена или розова)
  • ножица

Валентинка за деца

 

Етапи на работа:

1. Може би вече се убедихте сами, че изработването на тази валентинка е изключително лесно и бързо. С четка боядисайте едната си длан с червена боя и направете отпечатък върху розовия лист. Другата длан боядисайте с бяла боя и направете отпечатък, така че да се получи сърце. Гледайте как е показано на снимката горе.

2. Оставете за известно време боята да изсъхне, след което изрежете сърце.

3. По средата в горния край направете дупка и завържете лентичка. Валентинката е готова.

Валентинка за най-малките

Помогнете на вашето дете да направи красива валентинка, която заедно да подарите на любим за вас човек.

Щe са ви необходими празна ролка от тоалетна хартия, червена или розова боя и лист хартия.

Детска валентинка

Прегънете края на рулото така че да получите сърце и нанесете по края розова или червена боя. Оставете от тук нататък всичко в ръцете на детето,  то само ще направи най-красивата валентинка за мама или татко.

Валентинка с цветя

Как се прави валентинка1. Сгънете на две червен картон и изрежете картичка с форма на сърце.  От розова хартия нарежете лентички с дебелина около 1 см. Нарежете лентичките по дължина, без да срязвате до сами край, все едно правите трева. Всяка лентичка навийте около молив и залепете. Разтворете леко нарязаните краища за да оформите цветето.

2. Готовите цветчета залепете по края на сърцето.По ваше желание може да украсите допълнително с брокат .

Валентинка кошничка

Валентинка от хартия

Валентинка с гълъби

Валентинка от хартияЩе са ви необходими червен картон,бял лист, шаблон, лепило и ножица. Червения картон прегънете на две равни части. От бял лист изрежете гълъбите от шаблона и ги залепете върху лицевата част на картичката.

Шаблон за изрязване:

Шаблон за валентинка

[su_highlight background=”#ad3b67″]ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ: [/su_highlight]

Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари в някои страни като Ден на любовта. На тази дата двойката изразява любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички – валентинки, бонбони сърчица. Традиционно се празнува в англосферата (Valentine’s Day) и някои страни от Южна Америка (като „Празник на любовта и приятелството“).

Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

На този ден още през 14 век в Англия започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образът на крилатия Купидон. През 19 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички. АПК (Асоциацията за поздравителни картички) е изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички, като така изостават по масовост само от коледните картички. Асоциацията също е изчислила, че жените купуват около 85% от всички валентинки. Източник: Уикипедия